نمای کرتین وال چیست
در تعریف نمای کرتین وال چیست باید گفت که این نما یا نمای لامل و یا نمای شیشهای، نمایی میباشد که وزن شیشه و انرژی باد و باران را به سمت پوشش بیرونی ساختمان هدایت میکند. در این مقاله به معرفی یکی از پراستفادهترین و شکیلترین نمای ساختمان یعنی نمای کرتین وال میپردازیم و مزایا و معایب آن را معرفی میکنیم.
جهت خرید و استعلام قیمت نمای کرتین وال میتوانید با شمارههای
09127957099 و 09125595841 تماس بگیرید.
- نمای کرتین وال چیست؟
- از نظر فنی نمای کرتین وال چیست؟
- تاریخچه نمای کرتین وال چیست؟
- مزایای نمای کرتین وال چیست؟
- معایب نمای کرتین وال چیست؟
- تفاوت نمای کرتین وال و نمای شیشهای معمولی چیست؟
- سخن پایانی
- سوالات متداول درباره نمای کرتین وال چیست؟
نمای کرتین وال چیست؟
نمای کرتین وال شکلی از پوشش بیرونی ساختمان است. این نوع دیوار مانند دیگر دیوارهای اطراف ساخته نمیشود و وظیفه جداسازی نمای بیرونی و داخلی ساختمان را دارد. به همین دلیل از مصالح ساده ساخته شده و به غیر از کاهش وزن مرده ساختمان، کم هزینه نیز میباشد.
اگر از شیشه به عنوان مصالح استفاده شود، میتوان از نور طبیعی به وفور در تمامی طبقات ساختمان استفاده کرد. نمای کرتین وال به غیر از وزن خود، هیچ بار مردهای را بر سازه تحمیل نمیکند. این نوع دیوار، فشار باد افقی را به دال و تیر و به طور کلی به سازه وارد میکند. در پاسخ به سوال نمای کرتین وال چیست ، بایستی گفت نمایی میباشد که فقط برای مقاومت ساختمان در برابر تأثیرات جوی خارجی، نوسانات ناشی از فشار باد، نیروی زلزله و نیروی ناشی از بار خود دیوار طراحی و محاسبه میشود.
از نظر فنی نمای کرتین وال چیست؟
شاسی و لاملهایی که در پیرامون ساختمان قرار دارند، نمای کرتین وال را شکل میدهند. در این نما، شیشهای که بایستی برای نمای ساختمان در نظر بگیرد، به جای خود ساختمان، بر روی ساختار کرتین وال نصب میشود. وزن ناشی از نصب شیشه بر روی ساختمان کاهش یافته و مقاومت ساختمان در برابر زلزله افزایش مییابد. امروزه نماهای کرتین وال زیادی بر روی ساختمانهای بزرگ و معروف تهران نصب شده است.
ساختار و هسته اصلی این نما از شاسی و لامل تشکیل شده و پس از آن شیشه یا پوششهای دیگر به طور دقیق و ظریفی بر روی آنها قرار میگیرد.
تاریخچه نمای کرتین وال چیست؟
نمونههای نخست نمای کرتین وال با به کارگیری پروفیلهای فلزی یا فولاد درست شد و از چوب نیز به عنوان یک جزء جامد برای کرتین وال استفاده شد. اولین نمای کرتین وال مدرن با استفاده از چوب در امپراتوری عثمانی ساخته شد، جایی که ورقهای شیشه ای بزرگ در قرن هجدهم شروع به تولید کردند.
در آغاز دهه 1970 با رشد و توسعه در صنعت فلزات به ویژه آلومینیوم، استفاده از این فلز در مصالح ساختمانی با موفقیت همراه بود. امروزه از پروفیلهای آلومینیومی اکسترود شده در تولید نماهای کرتین وال استفاده میشود. خواص بیمانند فلز آلومینیوم و قابلیت قالبگیری آن به شکلها و طرحهای دلخواه و همچنین انعطافپذیری زیاد این فلز در هنگام ساخت قطعات در حین اکستروژن، این فلز را به اصلیترین چیز در تولید نمای کرتین وال تبدیل کرده است.
مقاله قیمت در و پنجره آلومینیومی را مطالعه کنید.
بیشتر بدانید
مزایای نمای کرتین وال چیست؟
- این نما به ساختمانها معماری مدرن میبخشد.
- این یک روش مدرن و باصرفه جهت پوشش طبقات بیرونی ساختمان میباشد.
- بار اضافی به ساختمانها وارد نمیکند و روی یک سازه مستقل قرار میگیرد.
- از مزیتهای اصلی این نمای شیشهای امروزه این است که میتوان آن را از مواد بسیار سبک مانند شیشه ایجاد کرد.
- بکارگیری از شیشه در این نما، امکان استفاده زیاد از نور طبیعی را مهیا میکند.
- به عنوان یک عایق در برابر گرما، سرما، رطوبت و صدا کار میکند.
- این نوع نمای شیشهای میزان انرژی مصرفی را به میزان قابل توجهی کم میکند و هزینههای گرمایش، سرمایش و روشنایی ساختمان را میکاهد.
- می توان نمای کرتین وال را به شکل ترمال بریک یا با استفاده از شیشه دوجداره کار گذاشت.
- مقاومت ساختمان را در برابر نیروهای خارجی مانند طوفان، باد و باران بالا میبرد.
- در صورت آتش سوزی از سرایت آتش بین طبقات ساختمان جلوگیری کنید.
- این نوع نمای شیشهای محبوب از انعطاف پذیری زیادی در طراحی برخوردار است.
- نمای کرتین وال برای ساختمانهای کوچک و بزرگ قابل استفاده است.
- در این سیستمها امکان نصب سنسور و چندین فن هست.
معایب نمای کرتین وال چیست؟
- یکی از مشکلات عمده این نما نیاز به تعمیر و نگهداری منظم است. برای اینکه نمای کرتین وال به درستی از ورود رطوبت و هوا جلوگیری کند، درزگیرهای استفاده شده در آن باید هر 10 سال یا حداقل 15 سال یکبار تعویض شوند.
- هزینه و زمان مورد نیاز جهت نصب این نوع نمای شیشهای بالاست. این هزینه امکان دارد به نسبت انتخاب دیگر نمای شیشهای بیشتر باشد.
- چنین نمای کرتین وال شیشهای برای ساختمانهایی که احتیاج به بالکن با دسترسی گسترده به فضای باز دارند خوب نیست.
نصب نمای کرتین وال شیشه ای به علت محبوبیت نمای شیشهای در سازهها و کاربردها از اهمیت بالایی برخوردار است. از آن جهت که این نما از قسمتهای ساختمان به حساب نمیآید، میتوان از مصالح سبکتری در این نما استفاده کرد تا قیمت نمای کرتین وال نهایی و هزینه اسمی آن کاهش یابد.
بیشتر بدانید
تفاوت نمای کرتین وال و نمای شیشهای معمولی چیست؟
به عبارت سادهتر، تفاوت عمده میان این دو نما این میباشد که نمای شیشهای از لحاظ ساختاری بین دالهای بتن دالهای بتن تقویت شده معلق است. در حالی که نمای کرتین وال روی لبه دالهای بتنی قرار میگیرد. با این حال، چندین عامل پیچیدهتر وجود دارد که این نماها را از هم جدا میکند.
از طرف دیگر نمای کرتین وال یک نمای خود نگهدار است و هیچ باری به سازه ساختمان وارد نمیکند. همچنین این نما در برابر زلزله و تغییرات آب و هوایی (گرما، سرما، رطوبت، باد) از نماهای شیشهای مقاومت بیشتری دارد.
هزینه نصب و مراحل اجرای نمای کرتین وال به طور تقریبی دو برابر هزینه نمای شیشه ای دوجداره معمولی میباشد. با این حال، هزینه نگهداری نمای کرتین وال ارزانتر است.
در کل نمای شیشهای گزینه بهتری برای ساختمانهای مسکونی است. اما نماهای کرتین وال که به صورت یکپارچه و بدون شکاف نصب میشوند، برای ساختمانهای تجاری که به ندرت از پنجرهها و بالکنها استفاده میشود، خوب هستند.
مقاله انواع نمای کرتین وال را مطالعه کنید.
بیشتر بدانید
سخن پایانی
نمای کرتین وال نوعی نمای شیشهای ساختمان میباشد که دارای شکلی آزاد است و بار اضافی بر سازه ندارد. این عملکرد فقط می تواند فشار بر روی پوسته بیرون ساختمان وارد کند. علاوه بر این سرعت اجرای نمای کرتین وال بالا بوده و علاوه بر زیبایی شگفت انگیز، قیمت باصرفهای نیز دارد.
جهت اطلاع از قیمت اجرای نمای کرتین وال با کارشناسان نما تجارت آوش در تماس باشید.
جهت مشاوره و خرید تماس بگیرید
09127957099 –09125595841